Nuffnang

Monday, October 19, 2009

Ooooooo....TEMPAYAN NAGA



Arggggggghh! mmg boring banget bila dah duduk rumah dalam berapa ari ni. Saya ni jenis orang tak tau duduk diam, boring dekat rumah keluar rumah pandu kereta pusing-pusing. Bila dah sakit macam ni rasa patah kaki la pulak. Bila memandai keluar rumah rasa takut bleeding banyak la pulak. Naya kang!

Kalau dah duduk rumah apa lagi online internet dengan baca buku. Buku dah hampir 8 buah saya baca. Masuk intenet takde lain update blogspot dan paling suka masuk mudah.com.

Biasalah bila masuk mudah.com apa lagi tengok ruangan hobby & collection. Saya punya minat biasa la, barang-barang antik...hehehe. Semalam berkenan sangat dengan tempayan naga. Sms tuan punya tempayan, dia nak jual RM250.00. Saya pun nego la, last dapat RM100.00. Bagi tau dia tak boleh ambil awal sebab dalam cuti sakit operation, lagi pun bukan dekat en Syed tinggal di Pontian. Hope sesangat jangan sampai jatuh tangan orang lain.

Tiba-tiba pagi tadi dia call bagi tahu nak hantar tempayan kat rumah dan secara kebetulan dia nak ke UTM hantar anak balik kolej. Bila en Syed dan isteri sampai tunjukkan la tempayan tu, Mak oooiiiii ingatkan comel lote, errrm besonya. Bagus! bagus suka kita. Horeeyyyy!

Buat masa ini boleh ku pandang-pandang, siap la ko tempayan bila sihat nanti banyak boleh saya manafaatkan kat tempayan naga tu. Ingat nak buat stand kaki tempah kat kedai, kemudian tempah kaca coklat untuk permukaan atas. Saya nak jadikan meja. Ermmm..pastu atas permukaan nak letak lampu-lampu zaman dulu. Nampaknya dalam mudah.com ada lampu-lampu lama...ehehehe.

Ilang sket boring yang tahap gaban ni. Tempayan pun leh jadi kawan...hehehe

22 comments:

  1. Salam..Semoga Kak CT cepat sembuh dan tak boring2 selalu...
    Tempayan tu dulu masa di kampung ada banyak tapi tak tau kemana perginya, sebab dulu masa kecik kita ( org tua pun ) tak tau nak menghargai semua tu, bila dah besar ni baru la tau yang semua tu berharga. Macam tu jugaklah kehidupan kita ni, bila ada tak perasan, bila dah tak dak baru nak tanya kan..?

    ReplyDelete
  2. salam kenal kak ct..tq coz sudi singgah blog sy..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak ct, salam kenal dari saya, terimakasih akak sudi singgah kat blog saya.... macamana keadaan kak ct sekarang, saya berdoa semuga akak senantiasa didalam perliharaannya, tersentuh hati bila membaca pengalaman akak di hospital, tapi alhamdullillah semuanya dah berlalu kan.... akak jaga kesihatan selalu....apa2 pun tempayan naga tu memang cantik, tapi akak nego tu pun berbaloi kan...

    ReplyDelete
  4. Adik FA..

    Tkasih masuk blog akak hari ni...inilah keja orang boring tahap gaban...ehehehe

    Setahu akak kalu kat penang banyakkan brg2 antik...jual waktu malam..bila nk kesana ekkk?

    ReplyDelete
  5. Azzul..

    Akak pun nk ucap tima kasih la ya sudi dtg blog akak. Apa pun kita bintang yg sama ....CAPRICORN...cehhh bangganya..ehehehe.. akak 13 Januari la...

    ReplyDelete
  6. Monaliza...

    1st nak ucap tima kasih sudi masuk blog akak. Biasalah dik, tuhan menguji umatnya..dia bagi kita lebih disini dan kurang disana atau sebaliknya.

    Alhamdulilah allah nak akak ingat padaNya selalu. Cehhh! mcm ustazah la pulak. Akak minatlah dengan geng2 korang punya decor tapi kalau akak minat area dapur je, xmo sampai ruang tamu dgn english style...minat masing2kan.

    Hobi yg sihat teruskan ea...

    ReplyDelete
  7. Salam ct,

    terima kasih singgah blog akak dan ikut akak. nanti akak link kan blog ct ye. akak pun ade tempayan cam ct itu, tapi rasenya tak de gambar naga. tempayan itu peninggalan arwah emak akak.

    btw, cam mane keadaan ct skrg? Dah sembuh ke? Walau ape pun, berdoa dan bertawakal pada Allah SWT. kita sebagai hambaNye tetap akan diuji.

    ReplyDelete
  8. salam kak ct..
    thanks sebab sudi singgah blog saya & jadi follower..
    terbaca kisah akak lepas operate..moga akak cepat sembuh..banyakkan berdoa moga dipermudahkan segala urusan..
    bercerita tentang tempayan pulak..saya teringat kat kampung bermandikan air tempayan yang sejuk..adussss betapa nikmatnya air yang membasahi badan ketika itu..memori silam terusik di kala malam menjelma nie..cheeewahhhh..saya nie suka flash back zaman kanak2..hehehe..layan ajer ler celoteh saya malam2 nie.. ;)

    ReplyDelete
  9. salam kak ct..time kasih sudi drop kat blog along..alhamdulillah sekarang along semakin tabah..akak doakan transplan along berjaya k.mmg doc mazlina baik sgt2.hanya Allah yg dapat balas jasa dia.along transplan 3hb ni..doakan ye..smg akak pun cpt sembuh,salam

    ReplyDelete
  10. Kak Gee..

    Tkasih jadi tetamu kita. maaflah kak 2 hari ni tak dpt buka blog sbb x sihat, ada sedikit pdarahan.

    Tima kasih atas doa akak, moga saya dapat kerja spt biasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo nak jual beli tempayan naga blh kat sini..

      Delete
  11. Yatt..

    Thanks Yatt, akak bru sihat sikit ni, 2 hari tak boleh bangun x berapa sihat la.

    Yelah kalau dah namanya pencinta barang antik, mata kita nih mcm ada sensor, nampak je...

    ReplyDelete
  12. melati indah..

    Alhamdulilah muncul hamba Allah ni. Akak doakan along cepat kembali sihat spt biasa selepas buat transplan.

    Akak ada kenalan dia kena macam along gak so far mmg nampak sihat selepas buat transplan.

    Along kuatkan semangat ya, akak nak sgt tengok along sihat mcm biasa. Take care dik!

    ReplyDelete
  13. Salam' semuga kanda ct cepat sembuh.. Kalau dah sihat nanti jom kita round2 cari barang2 antik.. teringin nak cari radio corong.... Kalau letak kat atas meja console kat rumah adinda tu cun jugak kan?

    ReplyDelete
  14. cik ct,nie nana.semoga cpt sembuh.mak x sabar ajak cik ct pegi pontian ambik tempayan.pastu,pegi kukup naik bot pegi pulauyg ade tmn negara.
    jaga diri dan selamat berehat


    -nana,emak-

    ReplyDelete
  15. Salam..

    Tempayan ni sebijik mcm yg ada kat rumah saya.. dulu la.. sbb skang dah pecah dah tempayan tu.. Mmg sayang sangat2 sbb bawak dr kampung ke sini.. Besar diapun lebih kurang mcm yg ni jugak.. dan kaler serta ukiran naga tu pun sama...

    Saya mohon izin CnP gambar tempayan tu ehh.. tetiba je terasa nak buat entry bergambar tempayan ni..

    Terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  16. salam...

    nama sy mcqueen dr sandakan sabah..sg mempunyai 3 buah tmpayan naga seperti d atas..kalo berminat contact sy ke number ne..0128157052

    ReplyDelete
  17. saya charles, asal dari bengkalis, riau, indonesia,,,
    saya punya tempayan seperti itu,,,
    lau minat hubungi +6285355555502

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. klu ms ada saya mau lah tp harga bersahabat

    ReplyDelete