Thursday, December 30, 2010

MASAKAN UTARA


Last week kita ke Perlis sempat menghadirkan diri majlis perkahwinan kawan. Satu perkara buat kita rasa seronok tentang makanan yang di sediakan. Huh! Marbeles banget! hahaha

Masa pulak tu memang tengah cun melecun, masing-masing perut tengah kosong. Apa lagi bila terpandang ulam-ulaman dan sambal belacan, gulai daging lembu, daging kerbau goreng, ikan pekasam dan kerabu serai. Sedapkan? Beriya-iya kita makan.

Sebut kerabu serai, kira macam kita ni orang jakun tahap gaban. Masa nak makan siap belek-belek....hehehe. Bila dah rasa, perghhhh sedap sangat.

Ada tak orang utara yang tau resepi kerabu serai. Puas kita search tapi, tapi, tapi...huhuhu. Boleh tak bantu kita, nak try buat sendirilah, memang sedap.

4 comments:

  1. meriahnya makanan.
    ayu pun kalau kemana2 negeri..nak rasa masakkan depa..

    kak ct....sedapnya makanan org perlis..

    ReplyDelete
  2. Citarasa Rinduan : Sedap sgt tmbh perut tgh lapo..hi3

    ReplyDelete
  3. kerabu serai..mmmm sedapnyerr..akak ada resepinye nanti kongsi ye

    ReplyDelete
  4. cikguHani : Boleh2...tg cari ni...sedap kan...

    ReplyDelete