Nuffnang

Sunday, January 9, 2011

BIENDA MENUNGGU CAHAYAMATA

Selepas mendirikan rumah tangga pada 10 Oktober lalu, pelakon Bienda mengakui sedang menantikan rezeki untuk mendapatkan cahaya mata. Bagaimanapun, katanya, dia tidak mahu terlalu mengharap dan menyerahkan segala urusan rezeki tersebut kepada Allah s.w.t.

"Kami masih menanti rezeki untuk mendapatkan cahaya mata, sememangnya setiap pasangan yang baru berumah tangga pasti merancang kearah itu. "Namun kami tidaklah terlalu berharap kerana kalau tak dapat nanti sedih pula. Lagipun perkahwinan kami masih baru dan ada banyak masa lagi, kalau sudah ada rezeki pasti saya beritahu," katanya.

Jelas Bienda, dia kini dalma perancangan menurunkan berat badan selepas mengalami pertambahan mendadak selepas pembedahan jantung berlubang. "Sekarang saya sering ke gim sebab rasa berat badan semakin bertambah. Tapi bila fikir fasal anak saya kurangkan sebab takut keguguran pula," ujarnya yang kini mempunyai berat sebanyak 57 kilogram.

Dalam pada itu, Bienda yang bakal keluar dengan drama terbaru berjudul Delima Sakti ini mengakui teruja melakonkan watak utama dalam drama tersebut.

"Selama ini saya hanya membawakan watak sampingan sahaja, ketika ditawarkan oleh Shiela Rusly saya pula sedang sibuk menguruskan persiapan perkahwinan. Namun saya terima juga sebab mereka sanggup menunggu sehingga majlis perkahwinan selesai. "Saya ingin teringin untuk berlakon dengan Sheila Rusly sebab tahu hasil kerjanya bagus. Orang selalu kata dia garang dan tak dinafikan hari pertama penggambaran, saya kena tegur sebab lakonan macam kayu, namun teguran itu yang majukan lakonan," ujarnya memegang watak Siti Melur.

Sumber : MStar

No comments:

Post a Comment