Nuffnang

Thursday, January 6, 2011

KENINGAU KAYA DENGAN KHAZANAH ALAM


Kita menaip entri malam ini sebagai pembakar semangat untuk adik kita yang di tugaskan di sana. Tengahari tadi dapat sms, mengatakan dia kena mengajar di Sek. Keb. Tulid, Keningau, Sabah. Kesian sangat tiba-tiba dia terbuang jauh nun di sana. Be happy ya Opiq kita selalu akan naik belon kesana bah!

Apabila anda berkunjung ke keningau, pastinya anda akan terpaku dengan pemandangan yang amat mempersonakan. Anda pasti tidak akan melupakan pemandangan sekitar jalan dari kimanis menuju ke keningau ataupun dari Kota Kinabalu, Tambunan menuju ke Keningau.

Di sepanjang perjalanan itu anda pasti akan singah sebentar untuk membeli cenderahati, sayur-sayuran, buah-buahan tempatan Daerah ini maupun makanan popular penduduk di sini serta ulam-ulam yang sangat enak yang pasti bagi orang luar ia adalah sesuatu yang baru bagi mereka.

Bagi penggemar bunga-bungaan jangan lepaskan peluang untuk melihat aneka bunga orkid yang seperti sedia maklum Sabah adalah antara negara yang mempunyai orkid tercantik di dunia, di samping itu periuk kera juga banyak terdapat di sini.

No comments:

Post a Comment