Nuffnang

Wednesday, March 7, 2012

AKU & FOTOGRAFISekarang nih tengah menambahkan lagi satu ilmu iaitu bidang fotografi. Jauh di sudut hati kita bidang ini untuk dijadikan sumber pendapatan. Owh! Tak mungkin sekadar suka2 dan mengisi ruang bila pergi bercuti2 dan sebagainya. Tak rugi apa belajar sesuatu perkara yang baru. Dah setahun rasanya DSLR Nikon nih kita beli untuk tujuan merakamkan kenangan bila kita bergerak kemana2.


Kita pernah juga sekali menghadiri kursus Fotografi akhir tahun 2011, sedikitlah ilmu baru yang kita pelajari. Bagi kita mengambil gambar nih perlu ada skill dan kreativiti. Mahal mana pun kamera kalau tak kreatif kakulah gambar. Setiap gambar ada penceritaan.

Gambar atas nih kita rakamkan beberapa hari selepas menjalani kursus fotografi. Tempat kejadian di kampung halaman kita. Sesaje nak snap pokok bonsai kesayangan abah kita tuh. Dia juga yang suruh snap, gambar dia dan incik asben blur. Fokusnya pokok bonsai.


Kita budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan ya....hihihi


3 comments:

  1. salam, lama dah tak jenguk, kira cantiklah tu

    ReplyDelete
  2. akak ni....macam2 boleh buat ye.teruskan usaha.lama jugak tak jumpe akak kan?

    ReplyDelete
  3. ramai org anggap bila pegang dlsr job yang perlu dibuat amik gambar kawin.. sebenarnya lebih besar dari itu sebagai contoh ceburi bidang produk shoot juga boleh bawa income yang lumayan ataupon gambar landscape juga boleh buat duit insyaallah :))

    ReplyDelete