Nuffnang

Thursday, June 14, 2012

Tanjung Sepang Beach Resort

Yeah! Kita bersiaran malam ini selepas puas buat searching untuk percutian kali ini.

Dah lama nak cuti2 tapi asyik postponed sebab terlibat xtbt sana sini. Last pergi bercuti di Umbai, Melaka dengan kakak kita. Yah! Sekarang dah punya masa bermakna punya erti pada sebuah kehidupan terutama memenuhi permintaan anak-anak tersayang.  Kesian bila mereka free kita pulak tak free….huhuhu















Perghhh! Dengan hati penuh berbunga2 terus searching tempat2 percutian yang kita rasakan selesa, ekonomi sesuai untuk family kami. Wow! Tempat tuh memang menarik dan harga sesuailah untuk bajet  untuk kita orang yang tak berapa nak ada nih…huahuahua. 

Kita terus buat tempahan chalet di Tanjung Sepang Beach Resort, Teluk Ramunia tapi jawapannya sungguh membuatkan kita cukup kuciwa ‘Maaflah dah full, ada group buat event kat sini’. Grrrrr..menahan sabar, tak ada rezeki untuk kita menginap kat situ.















Cuba searching lagi tapi kali ini kita cuba booking tempat sejuk pulak iaitu di Waterfall Resort, Kota Tinggi. ‘Maaflah puan dah penuhlah, ada Kementerian XYZ nih buat family day’. Toing! Apa nih manjang penuh je, bukan cuti persekolahan pun.

Macam dah frust jugaklah, ikutkan kita tak kisahlah sangat tapi permintaan anak bujang kita. Kesianlah pulak.

Alhamdulilah, akhirnya kita dah dapat sebuah resort yang agak cantik jugaklah dengan harga yang berpatutan. Terdapat 2 buah resort yang agak unik di situ so kita dah pilih salah satunya. Apa nama tempat tuh? Biarlah rahsia, kasi suspen sikit…hukhukhuk


10 comments:

  1. salam kenal...

    mmg frust kan bilo tempat2 yg kito nak pergi sat lagi fully booked...huhu

    ReplyDelete
  2. Papa Mifz : betul2...saya pun rasa camtu tp Alhamdulilah dapat dah...nk eppy dgn family sgt2 kat sana nnt...:)

    ReplyDelete
  3. salam kenal,dya follower sini iyer..
    jemput singgah my blog ya..hrge brp iyer kr sepang beach resort???cm besh je..

    ReplyDelete
  4. Salam ... boleh x share resort yg u stay ... sedang mencari2 resort utk bercuti tp semua penuh .. sedih ...

    ReplyDelete
  5. nak tnye sjit kat resort ni ada tmpat bbq x?

    ReplyDelete
  6. Can I have the contact no of this resort?

    ReplyDelete
  7. Can I have the contact no of this resort?

    ReplyDelete