Nuffnang

Sunday, September 2, 2012

Jalan2 @ Legoland

Syukur Alhamdulilah!






Wahh! Masih terasa meriahnye Syawal, umat Islam menyambut kemenangan sebulan kita berpuasa. Sana sini open house, harap janganlah jemput kita...huhuhu. Ok tinggalkan cite open house. Letih mak nak, asyik makan, makan dan makan.






Kali ini kisah kita ke Legoland. Tak agak2 nak cite. Kau hader? muahaha. Mungkin semua dah tahu cite Legolandkan? Legoland Malaysia yang terletak di Medini, Nusajaya, Johor adalah taman tema International yang 1st di Malaysia dan Asia! Dengan kerjasama dari Merlin Entertainment, iaitu syarikat taman tema kedua terbesar di dunia bersetuju untuk membina taman tema di Malaysia. Banggalah jugak jadi anak jati Johor ada Legoland but not Lego Sardine....hahaha






Perjalanan dari kediaman kami ke Legoland mengambil masa lebihkurang 20 minit, dekat je. Masa pegi tuh tengah hujan renyai2 so keadaan berjerebu. Macam menghala ke gentinglah pulak nak...hihihi. Jom tengok apa yang best sangat kat Legoland nih. Walaupun dalam keadaan masih under construction. 






Sekarang kalau korang datang pun tak dibenarkan masuk buat penat mulut pak guard pretttttt2 je...hahaha. Kita ada kuasa Doremon sebab tuh boleh masuk...huhuhu

Bawak2 bersabar ya tunggu 15 September nih pembukaannya. Bagi yang nak beli annual pass sila klik sini Legoland.


2 comments:

  1. Kalam...kalau turun JB bagi tau akak ya...hihihi

    ReplyDelete