Nuffnang

Monday, March 28, 2011

IKAN PEKASAM



Ikan pekasam, jangan sebut depan incik asben kita...hehehe. Makanan paberet dia. Bagi dia sudah memadai kalau ada ikan pekasam dengan nasi panas. Bertambah-tambah dia makan nasi. Kita je yang control, masinkan takut nanti kena darah tinggi. Kalau ada stok kita gorengkan 2 minggu sekali, rela terperap dalam petiais :)

Ikan pekasam ini, kalau dapat yang dari belah utara memang sedap. Ada ke antara korang tak pernah makan Ikan Pekasam ni? Cubalah.

Cara memasak ikan pekasam ini mesti korang semua tahu kan.Tak payahlah kita nak ajar kat sini. Yang penting bawang hiris tu kena banyak sikit, lada terpulang nak guna lada biasa atau ciliapi serta jangan lupa limau kasturi@nipis. Baru sedap di makan.

2 comments:

  1. memang sedap tapi tak tahan dengan bau nya...asyemmmmmmm

    ReplyDelete
  2. Ann Ishak : yg busyuk tu la jd sedap...hihihi

    ReplyDelete