Nuffnang

Wednesday, March 21, 2012

DOA MENGELAK SEBARANG GANGGUAN KEJAHATAN

Selasa, 20 Mac 2012 @ Rumahku SyurgakuKita sekadar memanjangkan ilmu dari boss kita melalui pesanan emel petang tadi. Inilah perkongsiannya yang kita dah tambah tokok sedikit ayatnya....:)

Sekarang ini, banyak dikhabarkan berita sedih, kita berhadapan dengan pelbagai dugaan antaranya fitnah, penculikan kanak2, yang paling kejam pembunuhan kanak2 yang masih tidak tahu lagi erti kehidupan, yang terbaru pembunuhan Nurul Nadirah Abdullah, serta kes culik seorang gadis Malaysia berusia 14 tahun yang cuba dibawa lari ke Thailand untuk dijadikan pelacur telah menggemparkan negara dan macam2 lagi masalah.

Sebagai seorang Muslim, selain dari berusaha untuk membendung masalah tersebut kita disarankan berdoa kepada Allah mohon bantuan dariNya, sebelum boleh bertawakal, kerana doa itu senjata orang2 Mukmin.

Bersama ini saya sertakan doa di atas yang pernah diajarkan oleh Ustaz Zahazan Mohamed yang sempat saya petik dari kuliah beliau di Radio IKIM sedikit masa dahulu. Sekadar berkongsi ilmu, siapa yang sudi silakan...:)

2 comments:

  1. Assalamualaikum CT,
    tq berkongsi info...sama2lah kita berdoa moga di jauhkan dari sebarang kejahatan.Aminnn..

    ReplyDelete
  2. Yatie: wslm..sama2 kasih...betul sama2 kita amalkan doa kat atas tuh ya...

    ReplyDelete