Nuffnang

Wednesday, September 19, 2012

Legoland, Universal Studio Singapore & Trans Studio Bandung Mana Paling Best?

Alhamdulilah, syukur dengan hidup ini...

Malam nih mak survey nak jalan2 sampai lebam area Bandung, Indonesia. Salah satu sasaran yang bakal kita nak terjah adalah Trans Studio Bandung...huhuhu. 


 TBS

Biar orang Malaysia tengah berpusu2 pegi Legoland, kita teruja nak ke TBS pulak...hihihi. Legoland tuh dekat sangat dengan kediaman kita adalah dalam 15 minit kalau memandu, bila2 masa boleh pegi. Kita bagi peluang orang lain masuk Legoland dulu...hihihi


 Legoland

Pengalaman masuk Universal Studio Singapore memang extreme, hope TBS lagi hebatlah sebab paling terbesar di Asia.  Cuma kita undur diri naik roller coaster paling tinggi di USS, mak gayat nak...huhuhu. Mahu ku pingsan beberapa saat...wakaka


 USS

Cuba cer mana satu paling best antara 3 tempat nih, Legoland, Universal Studio Singapore dan Trans Studio Bandung?

Baru kejap kakak kita dah calling2 ajak ke Batam, schedule dah penuh sampai Januari 2013...huhuhu. Cuba jugak nak buat plan B akhir tahun nih ke Batam.

13 comments:

  1. Akak .. tiga2 ella tak penah sampai. Gi USS pun jalan2 je. gi Bandung sopink je .. Legoland lusa2 ler .. biar org lain mengecohkan tmpt tu dulu ..

    ReplyDelete
  2. Ella....meh sini calitttt, akk pun xmo gi Legoland awal2...nak tau nape? hihihi...baru bukakan so rasanya banyak lom siap 100%....lagi satu takmo beratur panjang utk gi tiap2 tmpt...huhuhu

    ReplyDelete
  3. Bestnya kak ct!melancong aje..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalamhati..mana ada dik, sesekali je...hikhikhik

      Delete
  4. Kak...lain kali nak jalan2 tu roger2 la kami ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fara : Boleh2...jom untuk projek tahun dpn...nnt akk bg tahu...

      Delete
  5. Salam... Nk kongsi pengalaman uss dengan trans studio nie... Better xyah g kot trans studio... Best lg genting la... Klu nk bandingkn ngn uss lg best uss... Tp nk rs g trans studio boleh jer... Pengalaman sy, rs menyesal lak masuk sbb xbest.. Xtau la org lain kan...

    ReplyDelete
  6. wslm. Owh..mcm itu ke? Tp dah sampai sana so saya nak try masuk..kata org banyak perjalanan luas pemandangan :)

    Macih bg pandangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btl2... Da smpai situ nk try masuk ok jer... Jdkan kenangan kt tmpat org... Bile lg nak sampai kan? ;)

      Delete
    2. Macih..Betullah dh sampai try je la masuk. Owh camtu ya..katanya TSB tuh terbeso di Asia..agak2 x best kuarlah...hihihi

      Delete
  7. salam, tumpang tanye...saya tgh planning nak pg uss bln december ni..tp ade rakan2 ckp uss produk dari israel..apa pendapat akak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Mcam inilah apa yg kita lakukan dlm hidup ini nawaitu kena baik dik...kita ke USS niat dan tujuan yang baik. Sokong atau sebaliknya depends pd individu itu sendiri..

      Delete
  8. sy x pernah g uss lg, baru nk pegi bulan 3 ni...tapi trans studio bandung dh pegi tahun lepas. Mmg x best...tapi kot nak merasa msk je lah...alang2 dh smpi kan...mmg genting lg best dari trans studio....

    ReplyDelete