Nuffnang

Friday, November 16, 2012

Selamat Menyambut Awal Muharam

Syukur Alhamdulilah  dengan nikmat yang kita perolehi hari ini. Semoga Awal Muharam ini memberi ruang kepada mereka2 yang masih lalai dengan hidup yang sementara ini.
Moga kita tidak menjadi golongan hamba yang sentiasa taat dengan perintah Allah tapi tidak patuh dengan larangan Allah seperti melakukan maksiat, suka bercakap bohong, bermegah2 dan riak, memfitnah orang lain, tidak berbaik sesama hambaNya.
Moga tahun baru ini lebih menjadikan kita semua kurang bercakap perkara yang kosong. Ermmm..! Cakap banyak perkara yang tidak berilmu dan manafaat pada diri dan orang lain maka bohong dan temberangnya pun banyak, di ulangi bohong dan riaknya pun banyak....:)

Teringat kata2 Dato Noh Gadut, jangan bimbang kalau ibubapa kaki melakukan maksiat, maka satu hari anak2 pun bakal mengikuti jejak langkahnya so what?
Pikir2kanlah  maksud yang disampaikan cukup mendalam so jangan salahkan anak2 kalau mereka juga begitu. Hurmm...! Pikir2kanlah ya moga kita tidak tergolong dengan orang yang berbangga2 dengan melakukan kemaksiatan...:)

Berhijrahlah menjadi hamba yang jauh lebih mulia pada pandangan mata Allah, berhijrah menjadi saudara se Islam yang jauh lebih baik untuk semuanya, berhijrah menjadi manusia yang jauh lebih sempurna daripada semua segi.

Sekali lagi, Salam Maal Hijrah untuk semua pembaca blog ini.No comments:

Post a Comment