Nuffnang

Tuesday, January 10, 2012

KESIHATAN YANG SEMPURNAAssalamualaikum! Masih bahang Tahun Baru 2012! Alhamdulillah, sampai juga hayat kita ke tahun ini dan hendaknya sampai ke tahap ini kita dikurniakan kesihatan baik, keluarga bahagia, , kerjaya yang baik, kewangan mantap serta amal ibadat yang seimbang.

Ini antara nilai kehidupan untuk kita semua menikmatinya serentak sememang sesuatu yang luar biasa. Namun, menjadi impian setiap orang apabila melangkah ke tahun baru. Dah 10 hari kita di tahun 2012 dengan semangat baru tapi wajah dan usia yang kian meningkat....hihihi

Realitinya, tidak semua dapat mengecapi apa diimpikan dan tidak semua yang diidamkan menjadi kenyataan. Hurmmm...Lebih malang apabila yang buruk pula menjengah. Nauzubillah!

Namun, asas kepada semua yang diidamkan adalah kesihatan sempurna. Kesihatan buruk juga menjadi penghalang untuk kita mengejar apa yang diimpikan.

Jika mencapai apa diimpikan ia mungkin tidak memberi apa-apa makna jika menghidap penyakit kronik dari itu jagalah kesihatan yang sempurna. Insyallah...


1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete