Nuffnang

Monday, June 9, 2014

Melashine Cream

Salam untuk semua, dah lamanya aku tak meulis dalam blog nih. Bz yang amat sangat uols. Mintak hamfun ya. 

Kali ini nak share pasal kecantikkan pulak...hahaha. Macamlah aku pakar dermatologi pulak...hahaha


  
Siapa yang dah guna Melashine? Melashine cream nih boleh didapati di klinik tertentu sahaja. Tak tahu ada atau tidak kat semua klinik atau tidak. Setakat nie kat farmasi tak jumpa lagi yang ada jual Melashine. Sebabnya produk nih produk yang di control. Aku pun dapat dari pakar kulit Dr Hassennah.

Fungsi cream untuk hilangkan bekas jerawat yang hitam dan pudarkan pigmentation kat kulit.

Ia bertindak mengurangkan pertumbuhan melanin di kulit. Bersaamaan mengurangkan tompok2 hitam di kulit. Explanation bab melanin kena baca sendiri, nak explain aku pun tak reti tapi untuk faham sendiri boleh lah.

Kurang melanin pun akan ada skin problem terlebih melanin pun akan ada skin problem...huahuahua.  Melanin terhasil di sebabkan kulit terdedah dengan sinar UVB. Mana datangnya sinar UVB? Dari sinaran matahari yang panas lah, nie lah sebab orang kata jangan berjemur tengah panas. Degilkan...hah amik aku...hahaha

Rajin2lah jadi minah payung, bak orang kata lebih baik mencegah dari merawat. Ceh!

Jika tak ada kesan dalam masa 2 bulan, kena hentikan pemakaian product. Jika ada pengurangan masalah kulit boleh terus pakai product dalam jangka masa 6 bulan sahaja. Jangan nak lebih-lebih mengada-ngada nak pakai dari tempoh yang di tetapkan oleh Doktor. Sila risaukan kesihatan anda.

Cara pemakaian cream nih. Sikit jer sapu dekat spot hitam selama 1 bulan - 2 bulan tengok kepada tahap pudar spot color hitam tu. Pakai cream nie waktu malam sahaja. Selepas atau semasa pemakaian cream jangan terdedah pada sinaran matahari. 

Bila dah nampak nak sekata barulah sapu cream kat seluruh kulit muka. Bila dah sekata, jangan lagi pakai cream nih.

Haaa... tak boleh cite panjang lagi aku pun baru proses memakainya...huhuhu

1 comment:

  1. Dear, i nak tau kesan pakai melashine ni. Ok x? Sebab i pun ada frackles and suggested by farmasi utk pki ni..

    ReplyDelete